Museumstof 230: Succesvolle Museumnacht
mei 26, 2014
Museumstof 251: 10 oktober – Dag der Marrons
oktober 9, 2015
Show all

RESTAURATIE VAANDEL THALIA

Help ons een 19e eeuws vaandel te restaureren!

musstof-190-web

Op 29 januari 2015 opent in het Joods Historisch Museum te Amsterdam een tentoonstelling over “Joden in de Nieuwe Wereld”. Op het Surinaams Museum is het beroep gedaan om een vaandel van Toneelgenootschap Thalia voor deze tentoonstelling in bruikleen ter beschikking te stellen. Het vaandel verkeert echter in zeer kwetsbare staat en zal daartoe eerst gerestaureerd moeten worden. Omdat het een van de oudste textiele voorwerpen uit onze collectie betreft dat niet verloren mag gaan, zetten we ons daar uiteraard voor in. In samenwerking met het Joods Historisch Museum in Amsterdam zijn we op  www.voordekunst.nl  een ‘crowdfunding’ gestart waarmee we de gelden hopen te verzamelen waarmee de restauratie kan worden uitgevoerd. Zie: http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2496-restauratie-vaandel-toneelvereniging-thalia-paramaribo  Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt door ons verwelkomd. Alle cruciale informatie vindt u daar. Wij zullen het zeer op prijs stellen als u dit bericht wilt verspreiden en we spoedig wereldkundig kunnen maken dat onze missie is geslaagd. DANK!